Skip to content

Eesti Blogiauhinnad 2019

Eesti Blogiauhinnad 2019 published on

Kui kirja, siis kirja. Kas teate kedagi, kellele ei meeldi tunnustus?! Ole sa loomult tagasihoidlikumast tagasihoidlikum, ikka vajab iga hing siin maamunal kiitust ja tunnustust. Olete nõus?

Aga ega mina kirjuta seda blogi sellepärast, veel vähem blogiauhindade pärast. Muide, kui Eesti Blogiauhind saab 5 aastaseks, siis võib öelda, et Mardi talu blogi sai detsember 2018. 10 aastaseks. Täitsa kena juubel ju ühe blogi jaoks?! Õnnitlused muidugi ka Eesti Blogiauhindade meeskonnale!

Kirjutan ikka teie rõõmuks ja ehk tõesti ka selleks, nagu mu hea sõbranna kunagi ütles “Ivar hakka blogi kirjutama, vanast peast endal ka hea lugeda.” Tuleb kunagi ehk aeg….. kindlasti on siis huvitav endal vaadata ka kirjutamise arengut, lisaks mälu värskendamisele.

Et Eesti Blogiauhind saab 5 aastaseks. Tuleb välja, et nende olemasolust ei teadnud ma 2 esimest aastat midagi. Kolmandal aastal hea tuttav saatis lingi, osale. Osalesin. Panin end küll kirja talublogide all aga millegipärast olin kirjas aiandusblogide all. Esikoht tuli. Muideks, hääletajate arvu järgi oleks tulnud ka taludeblogis.

2017. aastal ei olnud ei talu-ega aiandusblogide kategooriat. Panin end kirja loomeblogide alla. Seda enam ei mäleta, kas reklaamisin osalemist või mitte, igatahes jäin kolmest nominendist napilt välja. Vist oli 4 koht.

2018. oh seda rõõmu! Kaks ühes! Aiandus- ja taludeblogid. Panin end kirja aga piinlik lugu. Oli miski kriis vist, terve aasta ei ühtegi postitust. Ja kuidas ma siis reklaamin “palun hääletage!”. Hääletamise viimasel päeval siiski ei pidanud vastu ja tegin postituse. Üllatus üllatus, Mardi talu blogi sai ülekaaluka võidu. Tänan. See oli hinnang kõigile eelnevatele aastatele ja innustus edasiseks. Väike meenutus auhindade jagmiselt 2018.

2018. tuli võit nii ülekaalukalt, et 2019. ei ole ei aiandus- ega taludeblogi kategooriat. Kuhu end siis nüüd kirja panna?


2019. aastal on EBAl 14 põhikategooriat. No hakkame siis vaatama, kuhu Mardi talu sobiks.


Aasta uustulnukas? No ei! Miks ei võiks olla miski veteranide kategooria? Palju neid on, kes 10 aastat kirjutanud on?!

Elulised blogid – Sinu blogil ei ole nišši, teemat ega kindlat raamistikku. Sinu elu ongi Sinu blogi. Sa kirjutad kõigest ja eimillestki ning just Sinu elustiil on see, mis lugejaid Su veebipäeviku juures paelub ning kõnetab.

Kuidas tundub? Noh, mu elu ongi minu blogi. Kirjutan kõigest. Pagan, eimillestki siiski mitte. Samas teid ju paelub ning kõnetab Mardi talu blogi?! Ok, jätame ära.

Arvamusblogid – Kategooria Sulle, kes Sa jagad oma ajaveebis isiklikke arvamusi, selgitad arusaamu ja väljendad seisukohti, mis kogu blogimaailma vähemalt nädalaks Sinu postitusele otselinkima panevad.

Oi kurjam, ma ei ole kindel, et terve nädal otselingitakse. Jätame ära.


Elu välismaal sh reisiblogid , Ilu- ja moeblogid , jääb ära arusaadavalt.

Kasulikud blogid -Kui Su blogi õpetab, harib, motiveerib, inspireerib, siis kuulud Sa siia!

No nagu rusikas silmaauku! Kas pole? Kui palju olen ma saanud kirju, kus tänatakse lugude eest, kuidas Mardi talu on inspireerinud ja motiveerinud aga tundub, et see ei ole siiski see õige kategooria.

Jätame nüüd auga vahele – Kokandus- ja terviseblogid , Kultuuriblogid, Noorteblogid, Pere- ja beebiblogid, Spordi- ja trenniblogid

Heatahtmise juures ju pigistaks igastühest midagi välja aga jätame need neile blogijatele, kes seda ausamalt teevad ja rohkem asjast kirjutavad.


Loomeblogid  – Kui Sa lood midagi ja jagad seda teistega, siis kuulud Sa siia. Pole vahet, kas sa kood või teed pilti, kirjutad luuletusi või tegeled puutööga.

Mulle tundub ka et ma kuulun! Teen ju seda kõike! Looja suure tähega ja jagan ka teistega. Aga tundub, et siin lähen libedale teele.

Nüüd tundub mulle, et tuleb see õige!

Kodublogid – Kirjutad majaehitusest või nihutad iga päev mööblit, et lugejatega värsketest sisustuslahendustest pilte jagada? Hoiad silma sisekujundustrendidel või hoopiski näpud mullas? Aiandus, sisustus, remont – kui mõni neist on Sinu blogi teema, on see kategooria Sinu jaoks!

Kuidas tundub? Maja just ei ehita aga remondin ja kõpitsen vaikselt ikka. Mööblit ka hullupööra iga päev edasi tagasi ei nihuta aga.. pilte jagan ja mitte just ju vähe? Sõna aiandus kõlab vähemalt läbi! Talu küll mitte aga… Kuid juba sõna kodu ütleb ju kõik! Mis see Mardi siis veel on!

Ja kuna valida saab vaid ühe kategooria vahel, aru ma ei saa küll miks, tuleb valik vist teha. Seega – Kodublogid! Registreeritud.

Sel aastal on kaasatud žürii. Kes ja mis ja kuidas, ei suutnud ma kusagilt väljalugeda. Neile saab eraldi esitada –
Parim fotopostitus, Parim koostööpostitus, Parim ühiskonnakriitiline postitus, Kõige naljakam postitus, Kõige avameelsem postitus

Teate midagi, mis Mardi talu blogi postitustes ei ole parim? Mh, ma ei ole just üleliia suure egoga aga seda tean küll, et miskit jama ma ei postita. Nii, et kui auväärt žürii tahab tööd teha, las otsib üles need parimad. Ühesõnaga, selle naljaga ma kaasa ei lähe.

Siis on veel selline kena kategooria –


Rahva lemmik – Rahva lemmikblogi selgub põhikategooriates enim hääli saanud blogidest.

Kas teeme ära?! Hääletus algab muide 01.05.2019 ja kestab terve kuu. Nii, et selleni veel aega on. Seniks aga lugege, lugege! Eelmise aasta lisaboonuskeks, lisaks Mardi talu lugudele, on ka minu “Meie Maa”-s ilmunud lood. Need leiab kõik siit postitusest.

Ja oleme olemas!