Skip to content

Mis on õnneks vaja?!

Mis on õnneks vaja?! published on Mis on õnneks vaja?! kohta on 5 kommentaari

Kuumad, seda sõna otsese mõttes, uudised!

Ise esitasin pealkirjas küsimuse, ise vastan. Soe süda. Olete nõus?! Ja mis on ühe maja soe süda?! Loomulikult üks korralikult toimiv küttekeha. Mardil on uus pliit ja soemüür. Parem ja kenam, kui ei kunagi varem. Ja kas peaks midagi veel olema, et ma end õnnelikuna tunneks?!

Pean nüüd kohe ütlema, et pliit ja soemüür on küll valmis, ja toimib. Elamine on soe, hapukapsasupp keedetud, kohe kohe proovin ahjus ka prae  järgi. Aga päris valmis ta siiski veel ei ole. Ees ootab viimistlus ja disain. Luua tuleb ilu. Algne mõte oli, et lasen kõik valgeks krohvida. Et palgid on tumedad, olemine hämar niikuinii aga kuidagi juhtus nii, et kamba peale tegime otsuse, et pottsepp teeb asja valmis ja küll ma siis hiljem krohvin. Nüüd, kui kohapeal olen ja asja oma silmaga näen, tekkisid juba uued mõtted. Jääb tellist, tuleb krohvi…tuleb ilu.,

Mõtlesin, et kas üldse panen seda nö poolikut asja teile üles või mitte. Aga kuna tean, et on palju sõpru, kes kannatamatult ootavad pliidist uudiseid, siis tuleb ju jagada.

Vaatame kambrite poolt soojamüüri siis ka üle.

Eeskamber

Taga- ehk Muhukamber

 

Nüüd on see koht kus tuleb au ja kiitus meistrile. Imre Hanstin. Suurimad tänud!

Kevadel kui korstnapühkija käis, oli tal kaasas õpipoiss. Ei saanudki aru, õppis korstanpühkijaks või pottseppaks. Igatahes anti mulle ta kontakakt. Helistasin, küsisin, loeti ette summad… Ootasin võhikuna väikest arutelu, kuidas ja millest teeme….Mõtlesin, ma ei tea, tore ja äge kutt ju aga…. Las vist ikka harjutab kusagil natuke veel, ennem kui Mardile tuleb tegema.

Ja Imre oli tegemas kõrval külas tööd. Läksin vaatama, Imre tuli Mardile vaatama, rääkisime, arutasime. Vahva tegelane peaks ütlema. Minu jaoks selline paras pohheemalne ja kuntsnik. Aga kas mitte üks pottsepp seda olema ei peakski?! Ei lao sa ju tühja telliseid, vaid igas kohas lood midagi uut ja seniolematut. On vist nii?! Vähemalt peaks nii olema, mulle tunduks õige. Igat inimest vist oma koju üksi toimetama ka ei laseks…. Imre puhul ei tulnud see mõttesegi. Oli teretulnud, aitama  mu kodu luua. Nii et kahjuks jah, pliidi ja soojamüüri tegemist ma kahjuks ei näinud, sain kaasaelada ja pliiti näha vaid telefoni abil.

Oeh, mul hakkas nüüd täitsa palav. Sai korralikult vist puid alla pandud. Jään nüüd ootama, kes lubas pannkooke küpsetama tulla, kes veini jooma ja tuld pliidi all vaatama, kes……

Vat see on, teed maja korda ja perenaised hakkavad uksest ja aknast sisse tulema. Vahva vahva!

Aga vaatme siis pliidi veelkord üle ja…….. kui teemkas süda juba oli, hoidke omagi südamed soojad, küll siis ka mõistus selge püsib! Oleme olemas!

Marje! Tänud Sulle! Ja vaata, korstnal on Sinu ja Kalle  kingitus!

 

5 kommentaari

Tere,

Täiesti võõra ja võhikuna (keegi facebookis jagas seda linki) küsin: mis uksega kambrike/kuubik see seal korstna kõrval on, kus triikraud peal seisab?

Ennast ootab ees sama töö (eelmised omanikud on pliidi ja pliidi soemüüri tervenisti šamotist ladunud, mis tähendab, et soojussalvestusvõime on peaaegu null), seetõttu ka huvi – äkki jagad isegi Imre kontakti? 🙂

Jõudu!

Erik