Skip to content

Kenad teod, kenad tulemused.

Kenad teod, kenad tulemused. published on

Paargut küll imetledes, tahan aga alustada muust. Eestlane olla on uhke ja hea. Eestimaa on koht, mille üle uhkust tunnen ja kus elada soovin. Seni kuni leib laual ja natuke vorsti peal ja püksid jalas, ei vii mind siit minema ühegi väevõimu ega muuga.

Mardi talu avaldab Eestile austust!

Pikka juttu ei hakka lisama, nagu näha, on Mardi talul lipumast, nii nagu ühel õigel talul olema peab. Ma ei tea kas imestama peab aga rõõmustada võib kindlasti, et lihtsatest asjadest ja ise, saab teha uhke asja.

Iga asi omal ajal ja oma kohas. Nii ootasid ema kingitud ja naabrite sünnipäevaks kingitud roos oma aega ja kohta. Mastile sai veeretatud kivid ümber ja roosid said õigesse kohta.

Aasta oli 2007 ja august, kui Mardile tegutsema tulin. Meenutuseks üks pilt.

Ja nüüd sama vaade 2013 aasta augusti neljandal päeval, sama nurga alt.

Siin pole vist pikka juttu ka vaja, mis tehtud ja kuidas tehtud ja…

Suur au, kiitus ja tänu kuulub Tanelile. Tema oli nende kahe asja eestvedaja, projektijuht, meister. Mina saan hiilata abitöölisena.

Selleks aastaks läheb paargu omadega niiöelda lukku. Plaanid mis edasi, on teada, vaatab mis toob järgmine aasta ja kuidas asjad kujunevad. Paargu tagune on samuti kõvasti korrastatud. Edasine jääb ootama suuremat tööjõudu, kui meite käed.

Mulle meeldivad igasugused arheoloogilised leiud. Nüüd paargut tehes, tekkisid mul mõned küsimused. Sellest olen ma arusaanud, et seal kus viinapudel tühjaks sai, sinna see lendas. Tundub, et samal ajal lendas ka jalast pastel. Miks oli vaja kõik sodi vedada, loopida otse oma elumaja ette, mis sest, et paargu oli ajaga lagunenud…

Miks aga on vaja, arvatavasti aknaklaas paargu taha viia ja kive veel peale loopida?! Ja need kivid. Kiviaia otstarve küll ajaga muutus, ometi lapiti neid ennemuiste, kohati müstiliselt palju. Aeda mida ja kuhu lappida oleks olnud ju nüüd ka nõuka ajal, omediki leiti, et toredam on neid visata siia ja sinna. Kas lihtsalt paargu taha või siis suvaliselt metsa alla. Pole halba ilma heata, ega ma väsi imetlemast ja kiitmast oma tehtud kiviaedu! Ja vat kus oleks jama, kui kiitus tuleks raskema vaevaga.

Olen ikka imestanud, et nõuka aeg halvas nagu inimeste mõistuse…. Sattusin raadiost peale ühele teema arutelule. Mõelge, kas teie teate vastust?! Miks on enamus traktoristid joodikud ja seda mitte ei olnud omal ajal talupoeg. Joodikul ja napsu võtmisel on vahe, olgu ka lisatud siis.