Skip to content

Nunnu

Nunnu published on

Saaremaine idüll. Mõjub kohe nagu päris?! Kas pole?!

Nunnu.

Kui eelmine kord sai öeldud ja soovitud, et uus saaks alguse, siis nüüd võib tõdeda, et ongi saanud! No küll olid nunnud sibulad juba väljas ja hernes ja kartul ja… ja hea oli see, et põllumaa oli suht umbrohuvaba, suts siit ja suts sealt ja oligi korda tehtud.

Kasvuhoones tomatitel esimesed nunnud tomatid küljes. Tomatid said juurde endale paprikad ja paar kurki.

Eelmine kord sai räägitud , mõtte ja sõna jõust. Traktorit pole aga traktor oli. Nimelt pakkus Kalle mulle teenust, nagu ta ise seda nimetas, kui üks õhtu mulle helistas ja ütles “tegin Sulle teenust, käisin murutraktoriga niitmas”. Mardile jõudes, mõtlesin küll, et ei tea, mis jama ta mulle ajas. Aga siiski, väike vahe oli rohul, mida ma eelmine kord niitsin ja mida Kalle traktoriga ei saanud niita ja siis rohul, mida ta niitnud oli. Aga see ei üllata ju kedagi, e rohi kevadel jõudaslt kasvab, silmnähtavalt. Ja nagu ma kuulnud olen, siis agaramad niidavad väiksel nädalavahetusel lausa kaks korda. Nunnu.

Nunnu on ka see, et “külajutud räägivad, et Sul uhke ja uus pill Mardil!” “Kelle murutraktoriga Sa siis seal ringi rallisid ? Igatahes Sind oli nähtud , küll mitte täna aga eelmine kord vist kui käisid.” See eelmine kord oli siis siis, kui ma Tallinnas olin. Vat sellised küsimused siis tulid mulle üks õhta. Ja nii need külajutud tekivad. Nunnu.

Aga mida siis nunnu peremees tegi. Tema nunnu, võttis oma trimmeri ja niitis ja niitis ja niitis. Tuli kolm korda? Just ja kolm päeva hommikust õhtuni ma seda ka siis tegin.Põhimõtteliselt. Ja peapeaaegu sai kõik niidetud! Maa paremast otsast vasakuni , eest taha. Natukesekene jäi maja taga metsa äärt veel teha.

Mind püüti küll “lohutada”, kiitust jagades, et nädalapärast ei ole midagi sellest järgi. Ma tahaks siiski uskuda, et kui praegu igasugused ohakad ja nõgesed ja muu malts, mis hoo sisse said, nüüd asja natukene rahulikumalt võtavad.

No ja selleks, et tõesti väike märk maha jääks, et Mardil ka vahepeal midagi tehtud on, sai puhastatud, õlitatud üks küna. Väidetvalt oli see leivategemise küna. Viimasel päeval sai kiirelt veel koplist kärutäis sõnnikut tood, mulda peale, mõned püsikud sisse, suvelille seemneid  ja üks nunnu asi saigi valmis. Mulle meeldib. Sügiseks peaks päris nunnu väljanägema.

Nüüd võin ma pahandada feministe ja meie austataud soovoliniku. Üks nunnu asi. Mul seal maja ees, küla metsavendadest kiisudele toidukauss. Ja siis toks toks kaevu juures oleva elektriposti küljes, viuks piuks toidukausi juures, krõbin musisse, vana pirnipuu peale, toks toks ja ära maiustas. Nii mind käis lõbustamas üks rähnapoiss. Jah, ma usun ja olen üsna kindel et poiss. Ärge pahandage. Soovolinik võib ju loota ja aravata, et munema ja hauduma peaks kõik koos aga ma siiski tahaks loota, et linnu ja loomariigis on asjad paremini paigas ja rähnatüdruk just sellega tegeles. Nunnu tegelane see meie soovolinik.

Ja teie olete ka päris nunnud, et ära taipasite, et ma vahepeal Mardil jälle käisin. Kuidas siis teisiti?!