Skip to content

Võlg on võõra oma.

Võlg on võõra oma. published on Võlg on võõra oma. kohta on 4 kommentaari

Talu saamis lugudes kindlasti kirjutasin eelmiste elanike keerulisest ja raskest elust. Minu asi ei ole nende üle kohut mõista, tegudest ja võlgadest rääkida.

Kuid ühest asjast siiski. Nimelt kui asi oli nii kaugel, et lõpuks oli aeg lõplik ostu-müügi leping sõlmida, tuli välja, et Mardil oli pant peal. Intress muudkui tiksus. Minu jurist uuris välja, et nende Karja korter võetakseks võlgade katteks käest. “Ivar, ära jama, maksa ise see pant ära, muidu jääda sa ka talust ilma!” – ütles ta mulle. Nii sai tehtud. Ostu-müügi tehingu päeval sõlmisin Annega veel ühe lepingu, laenulepingu. Ütleme nii, et summa ei ole väga suur aga mitte ka väga väike. Teades inimeste olukorda, andsin terve suve veel aega, kuumakse jätsime notariga piisavalt väikseks, et igakuine tagasimakse summa ei oleks väga ülekäiv. 02.09.2008 pidi olema esimene tagasimakse päev. Saatsin Annele smsi, et seda meeldetuletada. Vastuseks sain- “Tere! Ma alles hakkasin tööle. Mul läheb palgast see summa maha korteri maksuks, mis pidin Teile maksma ja pealegi on minu palgapäev 10-ndal.”

Kevadel 2009 saatsin Annele tähitud kirja meeldetuletusega ja andisn ülevaate ka juba võlana üleval olevast summast ja viivise suurusest, mis selleks ajaks on kogunenud. See kiri tuli aga mulle tagasi. Helistasin Leisi postkontorisse, et milles asi. Vastuseks kõlas- “Anne ei käi kunagi oma kirjadel järgi.” No jah, ega see esimene ja viimane tähitud post talle ei olnud.

Suvel nägin Annet Angla päevadel. Kuidagi ei olnud südant hakata sellisel toredal päeval küsima, et millal oma võlga maksma hakkad. Sai niisama paar sõna juttu räägitud.

Ja nii on aeg läinud,  Anne ei ole sentigi tagasi maksnud, 02.02.2010 saab lepingu järgi täis aeg, millal võlg peab olema tasutud.

Kahju küll, nii hea inimene ma nüüd ka ei ole, et selle asja unustan, pean pöörduma kohtu poole.

Või on Annel alternatiiv välja pakkuda?

4 kommentaari

Mina arvan, et selline käitumine inimese poolt (võlgniku siis) näitab täielikku ükskõiksust ja sa ei pea muretsema, kuidas ta ennast tunneb. Inimene võiks vähemalt näidata üles huvi kuidas oma võlga tasuda. siit loeb välja, et tal on jumala suve. Eks nüüd kohtotsus paneb mõtlema, pealegi on summad ju nüüd suuremad. Oh seda ükskõiksust, tuleb ringiga tagasi ja suurema koormaga, aga eks elu nii neid lolle õpetab.
Jõudu ja loodetavasti hakkab sulle tagasi tiksuma 🙂

Tere Ivar!
Sellega on sul väga lihtne. Riigilõiv on 10% ja see määratakse pärast välgnikule tasumiseks. Isegi advokaati pole vaja, saad ennast ise esindada, sest vaielda pole millegi üle. Kui tal on enda nimel kinnisvara, siis määratakse see sundmüüki kui tal raha pole. Mul endal just oli selline juhtum
Jõudu!

Nüüdseks on asi juba kiirmenetluses, temani ka teade jõudnud. Loomulikult helsitas ta mulle ja……… ah, ma ei viitsi sellest kohe rääkida. 🙂 Aga mingit kinnisvara neil ka ei ole, nad suutnud kõigest juba elus ilma jääda. 🙁 Ta ämmal äial, kes mu lähedal elavad, on küll üks lahe vana ait…. aga vanainimesed ei puutu ju asjasse. Kuigi see ait seisab sela kolimajana lihtsalt.