Skip to content

Loole punkt, soovin Sulle parimat Aivar Palumäe.

Loole punkt, soovin Sulle parimat Aivar Palumäe. published on Loole punkt, soovin Sulle parimat Aivar Palumäe. kohta on 12 kommentaari

Täna vestlesin pikalt Vahur Kersnaga. Stenaarium üks. Maakler X  müüb, soovitab head töömeest, tulemus aga…….. Mis suhe on Aivaril ja X-il, pole minu asi. Tema olevat tulnud X-ile vastu ja tegi odavalt töö, niiöelda oma inimesele. Vabandust aga ma pole ka kordagi hinna üle vaielnud või allahindlust kaubelnud. Pigem vastupidi, usaldasin teda, ütlesin teistele ära. Uskusin, et inimene kes selle lahti võtab, paneb ka kõige paremini kokku. Aga näed siis.

Vahur siis jah, ei olnud rahul katusega, see olevat lausa läbipaistnud. Töövahendeid ka meestel ei olnud, laenati aga teistelt ehitusmeestelt, kes samas tegutsesid. Vat ja selline mees on siis Aivar Palumäe, et oma viga ei tunnistata, mindi ja võeti katus maha.

Minuga sama lugu. Täna suhtles mu jurist temaga, rääkisin ise pikalt temaga. Öeldi, maksan kohe raha tagasi ja ülehomme lähen võtan sauna lahti. Huvitav lähenemine. Muidugi kuulsin, kui kehva see hoone tegelt oli ja kui hea nad selle kokku said. Ok, mul ei olegi palkide paigaldamise vastu midagi etteheita. Seda võibolla teeks mõni spetsialist.  Ja et kuidas ikka inimene kellel raha ei ole, ostab odava asja ja siis tahab sellest head saada. Et miks ma ei ostnud valmis sauna. Aga misk ma tahtsin vana rehielamu?! Miks ma ei lasnud endale siis uut kivimaja ehitada metsa?! Muidugi heideti mulle ette, et tema pidi ostma naelad jne. Aga kas oli mingi kokkulepe meil? Kas esitati palve, et vat selliseid naelu oleks vaja? Või pidin ma tõesti ostma kastide viisi erinevaid naelu kokku, et milliseid härra soovib?

Ja muidugi ka seda, et ühe hoone kokkupanemine tähendabki seda, et pannakse kuni sarikateni ja siis tuleb teine mees ja teeb roovituse ja paneb katte. Seda pidin ka ise teadma??? Vaatamata sellele, et ostumüügi lepingus oli kirjas – laastukatus.  Kuigi maakler ütles selle peale, et tema ei saa vastutada töömehe töö kvaliteedi eest. Aga see selleks.

Jne. jne.

Igatahes mina ei viitsi mingi jamaga tegeleda, ei taha halba teisele ja ega endale. Minu ülesanne siin elus on teine. Pilli lõhkiajama ei hakka, ammugi ei viitsi minna politsei ja kohtuni. Eks iga asi jääda iga mehe oma südametunnistusele. Pealegi, maail on karm aga õiglane. Nagu Vahur ütles, tema maksis “kooliraha”. Eks minagi mõnesmõttes. Kõike aga ei saa mõõta rahas. Palju suurem väärtus on kogemusel ja õppetunnil, mille sain. Nüüd tean küll, et isegi tuttava tuttavat ei või usaldada ja kõik tuleb must- valgel kirja panna ja puust ja punasest ette teha.

Loodetavasti õppis ka Aivar ja oskab, lausa tahab edaspidi olla aumees. Loodetavasti õppis nii mõnigi siit loost midagi ja oskab sellistest asjadest hoiduda. Loodetavasti suutsin minagi, selle väikese postitusega maailma paranadada.

Usun, et mu kaitsehinged seal Mardil puhastavad selle hoone halvast energiast, mis sellega hetkel kaasas ja sellest sauna majakesest saab üks tore osake Mardi talust. Mul sellesse usku on.

p8080171

Usun, et meie teed Aivar Palumäega ei kohtu, kui ma just tema filmi mängima ei lähe. Ma ju ihaldatud ja ilus mees. 🙂

Panin loole punkti, maksin raha ära.

Soovin Sulle parimat Aivar!

12 kommentaari

Kogu jant on muidugi väga nõme. Ootan ise, millal ükskord selliste ehitajatega orki lendan, siiani on vedanud. Mandril talvekodu remonti tehes olen kaht erinevat firmat kasutanud ja siiani on kõik sujunud tõrgeteta, läbirääkimistega on asjad korda saanud.
Aga siin on veel nii mõndagi pooleli ja saarel kõik täitsa ees veel. Hea, et mingilgi moel lõpuks selle suhte lõpetatud said.
Tahtsin küsida sellist asja, et mis seisus sul maja alguses oli – kas tuli palke ka vahetada kusagil, vundamenti parandada vms? Meil see viimane ilmselt seisab ees, koht on jube niiske ja paljas palk maapinnal kaua vastu ei pea.

Ja pilt siin postituse juures – imeilus!

Orki lendabki siis, kui oled harjunud usaldama inimesi ja kogemus puudub. Õnneks on igal asjal kaks otsa ja siiani on iga halb millekski hea olnud. Aga ehitajad on teada sullerid ju, ikka peab ninapidi juures olema ja tugev kontroll peal. 🙂
Maja palk on täitsa hea, kambri pooltel kohe väga hea. Jama ainult selle katusega, eks kui viimane piir käes, tõmba kasvõi kile peale. Aga imesi juhtub, kes teab, kuidas ja millal uus katus tuleb. rehetoa poolel tuleks ehk tõesti natuke kõpsiteda, nii mõne palgi kui vundamendiga, rääkimata lihtsalt puhastamisest. Aga kus siis jõuab kõike korraga!
Aga pilt jah, ütlesin,e tmul on usku ja vaatamata kõigele, majake on armas. Kui ta nüüd vaiskelt veel korda ka saab….
Tahtsin Sinu blogisse ka kirjutada aga vist ei õnnestunud mul see. Et mul ikka hingel need õunapuud! Mis on vana talukoht ilma vanade õunapuudeta?! Mõtle veel ikkagi, ehk annab neid saagida ja lõigata ja nägusaks teha. Mõtle milline energia neis puudes on!

Meil neid õunapuid seal päris palju: maja otsas on ainult osa neist ja ma arvan, et nõukaajal istutatud. Kidurad, viltu kasvanud, mõni maja poole väga ähvardavalt kaldus. Meil endal siin mandril vanavanemate majas on 50aastased õunapuud, nende järgi oskan umbes pakkuda Rauna puude vanust. Aga on olemas ka need tõeliselt vanad õunapuud, need jätame küll alles.

Meil on häda, et majal palgid polegi väga halvas korras, aga ühe ruumi põrand on puha mäda, isegi soome papp põrandal on selline, et tõsta teelusikaga välja, pudi. Ühest kohast sai põranda talani üles urgitseda näiteks. Palgid väga lootusetud ei tundunudki selle kõrval.

Kui kidurad, sisi jah ehk jama. Aga kõverad, seda huvitavam. Pean otsima oma piltidest või siis tegema oma kahest lemmik õunapuust pildid Sulle. Ja kõige jubedam ja igavamad on need tänapäeva moe järgi õunapuud! 🙂
No see, et soome papp nii kehvas seisus oli, on vaid tervitatav. Oh aegu ja moode! 🙂 Mul oli seal ka ju köögis ümarpalgi peal tõrvapapp ja tapeet ja kõik lainetas ja lipendas. Kus see ilu oli?!
mul tuleb jama selle laega, kohast kus läbitilkus natuke. et kui see lahtivõtta, jumal teab mis seal all on. Loodan parimat. Praegu lagedel suht uus laud löödud, selle plaanin kunagi mahavõtta, seal all peaks ju ilusad talad olema.

Lõpp hea, kõik hea. Iga asi on millegi jaoks hea, olgu selleks või laastukatus 🙂 Ivar, sa tead ju et juhuseid ei ole olemas. Kõik mis on määratud tuleb nagunii, mõni asi varemgi veel… ning lõpetuseks, iga halb on tegelikukult millegi hea asja algus. Tihti saame sellest alles hiljem, vahel isegi aastate päras aru. Seniks päikes hinge ja tallu:)

No tegelt x vastu mul ei ole midagi etteheita, temaga läks tehing hästi ja sõbralikult. Ainus jah, ei tea mis koostöö neil kahel on ja seda pornokunni soovitas. Aga oli mis oli. Lõpp hea, kõik hea. Ja lõpp ju tuleb hea. 🙂

See tuli mulle küll üllatusena, et härra X vahepeal maakleriks hakanud on 🙂
Aga see selleks, lugu iseenesest on kurb. Mulle hakkab tunduma, et üksi elava naisterahvana on mu teadmised ehitusest mõnest nö “ehitajast” ka suuremad 😉