Skip to content

Luige laat. Hansaplant.

Luige laat. Hansaplant. published on

Kenal emadepäeval sai käidud Luige laadal. Eelmine aasta ostsin endale sealt kaks aiatooli, suure lõikelaua. Peale aknavahetust ei oleks rahakott midagi suuremat lubanud ja rohkem saigi mindud Helle pärast, kes endale mõnda taime ihkas ja niisama uudistama. Aga eks muidugi hakkas mul mõte peas keerama, et tahaks endale näiteks mõnda põõsast. Nii ma siis kolm Siberi kontpuud sealt ära tõin. Lisaks veel amplitaimi. Ampliks ripub mul katuse räästa küljes vana pada.

Kuna Roheline Kaupamaja ka lähedal ja Hellel oli vaja mitte plastmassist amplit, siis sinna me suundusime. Igaksjuhuks vaatasin oma rahakoti sisu üle, et kui äkki…. No ja see äkki juhtus kohe, kui nägin pojenge. Viimane kord istustasin maal maha neli pojengi. Eelmisest sügisest on kolm. Kõik Hiiumaalt pärit ja Helle orgunnitud. Mai kuu “Maakodu”, “Kodu ja Aed” ajakirjas on artiklid pojengidest. Ju see kõik mõjus. Kohapeal langesin veel pakkumise ohvriks. Ostad kaks pojengi, saad 10 L koti komposti peale. Tegelt oleks ma ostnud neid….. Aga ära tulin ma sealt imeilusa, õrnroosa “Mother`s Choise” ja purpur -tumepunase “Peter Brand” -iga. Viimase pildi leiab “Maakodust” Aga mu süda tilgub verd. Seal müüdi, ka “Maakodus” jutuks olnud uuest ja Eestis veel üliharuldasest Itoh- hübriid sordist “Yellow Crown”. Hinnaks 900 krooni ja natuke peale. Aga mõte temast painab ja ma tean ja tunnen, et ma tahan teda! Ka tema pilt on viimases “Maakodus” Lisaks ka juttu Itoh- hübriididest. Usun, et paljud ei tea sellest midagi.

Oh, mind peab aiandist eemal hoidma! 🙂