Skip to content

Sauna ehitus. (loe – sauna ei ehitatud)

Sauna ehitus. (loe – sauna ei ehitatud) published on Sauna ehitus. (loe – sauna ei ehitatud) kohta on 10 kommentaari

Seda et seal talus kemmergut ei olnud, juba rääkisin. Enne endisi omanikke elas seal üksik naisterahvas, kelle isa kunagi riigilt talu välja ostis. Ju sel naisel oli mugavam ihuhäda põllul või metsas teha. Ka ei ole seal jälgegi keldrist. Kummaline. Ja ei ole jälgegi ka saunast. Kus end pesti või kuidas, ei tea. Kunagi ammu võibolla tõesti tehti sauna ka seal samas rehetoas. Reheahjul on üks huvitav auk küll, mis näeb üsna kerise moodi välja.

Panin www.saarlane.ee kuulutuse, et otsin vana rehielamu juurde sauna. Nägemus oli ikka tõelisest vanast suitsusaunast. Lootsin, et kes teab, tehakse sauna müügipakkumine, või ehitab keegi eheda vana sauna.

Võttiski üks mees minuga ühendust, rääkisme jutud selgeks, käis kohapeal. Tutvustas firmat UÜ “Raudsepa talud”. Rääkis asjalikult millega firma tegeleb jne. Rahas leppisime kokku, summa sobis mõlemale. Tagantjärgi mõelda, oligi see liiga odav. Tegime lepingu, maksma pidin neljas järgus, esimese kohe lepingu sõlmimise päeval.

Saime veel Tallinnas kokku, tegi sauna joonise, täpsustasime ükskiasju.

Teise makse pidin tegema, kui valmis on vundament, ahi, korsten. Vahepeal leppisime kokku, et teeb minu lagunenud sauna palkidest lauda juurde kooguga kaevu. Kaev ise kui selline oli olemas.

Saatsi mulle siis pildid, vaatasin, et ok, korstent justkui ei ole aga mis seal ikka ja kandsin raha ära. Läks mingiaeg mööda, helistas, temal nüüd seal tööd nii kaugel, et järgmist summat vaja. Küsin pilte, ajab kägu, et tal fotokas kusagile laenatud jne. Kaev olevat valmis. Õnneks juhtus mul tuttavad parasjagu Saaremaal olema, palusin, et minge vaadake.

Tema “vamis” kaev oli selline.  Vundamendist ei olnud ka asi kaugemale jõudnud. Kui ütlesin, et sa pole ju seal midagi teinud, räägiti, et oi, kas tõesti on töömehed teda petnud, et läheb sinna ja ajab asjad korda.

Ühesõnaga, hoiatan teid kõik suli ja petturi ees! Jätke nimi meelde – Frank-Erik Raudsepp

Hakkasin hea tuttava jurist Meriliniga asju ajama. Summa mille ma ülekandsin UÜ “Rausepa talud” arvele, sain ma tagasi. Frank lubas, et teeb ikka ehituse lõpuni, ju ei tahtnud isaga pahandusi, kellele “Raudsepa talud” kuulub.  Merilin tegi uue korraliku lepingu, seda aga ei õnnestunudki allkirjastada, sest Frank kadus lihtsalt ära. Käisin ka ta isaga kohtamas, lootes leida Franki. Isa irvitas mulle näkku, kui rääkisin, et selline firma ehitab ja……….. oma poja asukohsat ei teadnud ta ka midagi.

Nii et nüüd on selle esimese makse eest mul mingi ligadilogadi vundament. Pagan, et ma nii loll veel olin ja lasin rehealuse müüridest kive võtta. Lootsin ju, et nii saab hinna odavamaks. Ja on kaevu ümbris, minu vanast veidi pehkinud palgist ja kaevupost.

Vigadest õpitakse. Tõesti ei tulnud ma selle peale, et ennem kui kellegiga suhtlema hakkan, tuleb nimi googlisse toksida. Puudus elus selline negatiivne kogemus.

Nüüd tuleb aga auk tasaseks teha, kivid saab kasutada uuesti rehealuse müüri taastamiseks. Kui sauna uuesti millaski ehitama hakkan, on talle parem asukoht.

10 kommentaari

Oh ei, see nö vundament ja kaev ja post on ainus. Õnneks pole Frank-Erik end näole ka andnud.
Aga UÜ Raudsepa Talud kuulub ta isale, üsna tuntud advokaat Sulev Rautsepale.

RAUDSEPA TALUD UÜ
Liikuv side 3, Nõmme küla Leisi vald
SAAREMAA
93823