Skip to content

Tiina tantsuplats.

Tiina tantsuplats. published on Tiina tantsuplats. kohta on 6 kommentaari

On Elmari tantsuõhtu, siis peab olema ka Tiina tantsuplats. Ja siin ta on!

mardi talu

Siin ma nüüd olen, üksi ja omadega, sõbrad kassid ja koer kaasas. Pikemaks. Pole kiire, pole paanika, saab rahus olla ja elada.

Mõtlesin, et ennem kui hullunult niitma ja rohima hakkan, seda enam, et muru on talukohale sobilik, ristik õitseb, pole liiast kasvanud kah, teen midagi uut. On silmale näha ja kena vaadata ka. Muidu jääb endalegi veel mulje, et aina päevitan ja istun internetis.

Lugu siis selline, et ülemöödunud kevad sai rehetoa ette tehtud uus lillepeenar ja kividest tee. Taneli ema kommenteeris pilti, ma ei mäleta enam, kuidas see täpselt oligi aga midagi sellist, et teisele poole peab tasakaaluks ka tegema midagi. Nii ma siis otsustasin, teen ära, Tiina tantsuplatsi. Eelmine suvi kahjuks selleni ei jõudnud, nüüd siis, 3 päeva ja tehtud. Meenutuseks ja võrdluseks, milline nägi koht väja nüüd tulles ja milline on ta täna.

mardi talu

Mis mulle siin meeldib. Kõik on kuidagi omavahel seotud. Hakkad tegema näiteks platsi. Võtad mättad, need lähevad endise prügimäe katteks. Mulda sai samuti sinna veetud, samuti ka põõsaste alla, mis lohku olid vajunud. Platsi jaoks jälle korjad kive metsa alt. Miski ei lähe raisku, miski ei jää üle ja aina rohkem korda ja kenamaks kõik läheb.

Pilt siis endisest prügimäest. Meenutuseks, et ikka imesatasin, et kuidas küll kõik sodi visati otse maja kõrbvale, nelja sammu kaugusele. Küll ma üritasin seda koristada ja korrastada, korjasin konservikarpe ja kile ja mida iganes kõike kokku, riisusin ja maa alt tuli ikka igasugu jama välja. Lõpuks andsin anna. Vedasin sinna heina, lehi, kõik mis rohitud sai, põldu kaevates mättaid, nüüd natuke mulda veel ja mäeke annabki vaikselt lootust.

mardi talu

Ilm on täna imeline. Ma siiani veel paljas. Ikka kohe nagu päris suvi. Ja suvele kohaselt ja nagu viimasel ajal kombeks, lõpetan jutukese lilledega. Nagu kevadel kirjutasin, on see aasta lootust pojengidele. Ja nii ongi, üks lõpetab, teine alustab õitsemist. Nii minagi, ühe töö täna  lõpetasin, tomatid said ka veel seotud, lehed lõigatud ja homme alustan millegi uuega.

6 kommentaari

Vau-vau-vau!!! Mulle meeldib ja loodan, et sulle ikka ka!
Nüüd ei jää muud üle, kui Luulupe tüdrukutega “Tiina tantsuplats” sisse õnnistada-tantsida, sest mina ei tea, millal sinna jälle saan.
Tervitused!