Skip to content

Esimene oma kasvuhoone.

Esimene oma kasvuhoone. published on Esimene oma kasvuhoone. kohta on 8 kommentaari

Blogi lugejad teavad, et mul oli kaks aastat uhke tomatikasvandus maja ees laia räästa all. Vaatepilt oli omapärane ja eriline, pani imestama nii mõnegi. Tomateid sai ka, ainult selle vahega, et ega nad sügiseks ikka  ära ei küpsenud. Enamus. Esimene aasta püüdsin neid järelküpsetada kastis ajalehtede vahel, eelmine aasta olin juba targem, hapendasin neid sisse ja keetsin moosi. Minu rohelise tomati moos kogus  üllatust ja kiitust, hapendatud tomatidki maitsesid hästi.

Nii võtsingi sügisel vastu otsuse, et tomati koht ei ole maja ees. Sinna tuleb ilus lillepeenar, olemasoleva pisikese asemel , mis tomatite ees oli. Kui kasvuhoonet ei tule, jäävad tomatid ka vahele.

Millaski jäi facebookis silma kasvuhoonete reklaam. Panin selle oma lehele üles, juurde teksti, et tahan kasvuhoonet. Sinna kirjutas mulle mu üks massaažiklient Taidus kommentaari a`la “et Ivar Sa oled loll või, et sellise suure raha eest, sellist väikest kasvuhoonet tahad?! Ma endale ehitasin, tulen teen sulle ka, maksad materjali, tasud massaaži ja viinaga.”

Viina joomisest ei tulnud midagi välja, kiired ajad, uued tegemised ootasid mehi ees. Massaaž on alati olemas ja ega siis viingi tegelt maa pealt kao.

Ja siin ta on. 6 meetrit pikka ja 3 lai.

mardi talu

Aitäh Taidusele ja Eerole!  Ja aitäh Liile, kes oma mehe kibekiirel kevadisel ajal minu juurde ehitama lubas. Üks päev ja uus hoone oli püsti. Muide, hea oli vaadata, kuidas töö sujub, kui on olemas hea materjal niikuinii aga ka õiged töövahendid. Tekkis endal mõte, et tahaks ka ehitada, ma saaks ju kindlasti hakkama. Ja kui mitte esimese korraga, siis väikese pusimise peale ikka ju.

Lisaks kasvuhoonele on mul nüüd kompostikast ka. Varem sai seda viidud lauda taha, kreegi võsa ette. Nüüd aga kus võsa enam ei ole ja ei ole ka silmale kena vaadata lihtsalt hunnikut maas, sai tellitudki korralik kast.

Täna kasvavad esimesed tomatitaimed minu uues ja esimeses kasvuhoones. Aitä Hiiumaale Lillile, kes need mulle saatis.

mardi talu

Kasvuhoone sai garantii ka, mis kehtis seni, kuni auto värava taha kadus. 🙂

Ja tuleb ju tunnistada, et ega mu vana rehimaja juurde ei oleks üldse kohe mingi alumiinium-polükraad kökats sobinud ju!

Kõiki keda huvitab aga kuidas üks noor pere oma kodu maale rajab, võivad lugeda Lii ja Taiduse blogi.

8 kommentaari

Kilekasvuhoonel on üks väga suur miinus – ta on kilest 🙂 Ma mäletan lapsepõlvest hästi neid igakevadisi kilelappimisi, sest talvega oli miski kuskilt ikka katki läinud. Ja pingule tõmmatud kile võib juba suvel suuremate vihmadega järele anda ja lohku vajuda ja vihmavesi koguneb siis sinna sisse ja rebestab jällegi kile lõhki.
Meil on põhikodus vanaisa ehitatud klaaskasvuhoone, sellega on väga hea muretu, nüüd tänavu talvel oli ainult vaja vaadata, et lumekuhi klaasi peal liiga kõrgeks ei kasvaks.
Ja need uued mulle väga meeldivad. On kohe kuidagi ilusad.

Uute all mõtled neid alumiinium raamil ja…? No jah, ilus võib ju olla aga mulle selline ei sobi kohe kuidagi. Pealegi kui nende hindasi vaadata siis……… uhhh.
Kui vaatad pilte, näed et siin on tehtud väga korralikud katuse sarikad. Samasugune kasvuhoone pidas selle aasta talvele suurepäraselt vastu. Kohta kuhu vesi võiks koguneda, ka ei oska näha. Seda enam,e t täna päeva kile ei ole enam üldse ju see, mis oli kile meie lapsepõlves.
Kuna karkass on nii korralik ja mul raha muudest asjadest ülejääb, ei ole mingit probleemi mul sinna peale ka klaas panna. Praegu aga olen rahul sellega mis on, eriti kui küpsenud tomateid sealt võtan. 🙂

……jutt õige et tänapäeva kiled on tugevamad .Arvan endamisi et paar aastat kasvasid tomatid räästa all,nüüdsiis paar aastat´´ ehk enamgi kilemajas. Küll see klaaskasvuhoone ka tuleb kui peremees paikseks jääb.Mari ju tomateid ei söö.

……tubli oled´´ aga nii üks noor mees peabki elus edasi minema kui on unistused ja ka täitmised …nii see asi edenebki.On vaja osata õigel hetkel reele hüpata.Indu Sul on jõudu ja palju häid sõpru.