Skip to content

Tallinn-Turba-Virtsu-Kuivastu-Liiva-Angla-Karja-Mardi.

Tallinn-Turba-Virtsu-Kuivastu-Liiva-Angla-Karja-Mardi. published on Tallinn-Turba-Virtsu-Kuivastu-Liiva-Angla-Karja-Mardi. kohta on 2 kommentaari

Oleneb kuidas kunagi, vahel hommik, päev, enamasti siiski õhtu. Argentiina restoran, show saab läbi kuumad ladina rütmid, ilusad tantsud, adios “Chaterin and boys”, eelnevalt asjad pakitud, koer ja kassid autos ja alagb tee saarele.

Vahepalaks, et kui mul peaks ära käima kiiks ja Mardile elama tulen…. ma saan endale dogi. Mu unistus ja vajadus on dogi. Ja siin oleks talle ruumi ja…Suitsetamine on patt, ma tean aga jube hea on autos reisi ajal suitus teha. Asendamatu Elmar raadio. Aitäh hää sõber Owe Petersell, et nii tänuväärset asja teed. Ei oska ettekujutadagi, kui paljud Eesti pered õnnelikumad on. Või sii mõni hea CD. Viimane lemmik- “Vene eri tümakas”. Jah, tümps on hea, ok, Meie Mees ei ole kunagi meeldinud, paneme üks või kaks kõrva kinni ja laseme labasused endast mööda. Anne Veski ja Helled Velled, tõeliselt naudidav. Turba. Siit on pärit mu tomatid ja astrid. Saale tädi. Armas koht, möödasõidul. Raba. Kus on labidas ja…. paganama ilusad männid, just vahetult enne Ristit. Küll sealt leiaks ilusa puu aga millal küll see peatus tuleb?!

“Põder!” “Mullikad!” “Issand kui lahe! ”  Tuulikud, need moodsad. Uhuu, oleme sadamas. Üks mu sõbranna ütles, kui saarele talu ostsin, et mõtle, sa ei saa kunagi siis minna, kui tahad, näiteks, keset ööd. Teine sõbranna aga, et mõtle, kui lahe, sõidad, vahepeal lähed praamile ja jood kohvi ja sõidad edasi. Suhtumise küsimus. Positiivsuse küsimus. Korraldamise küsimus. Tegelt jah, mõnus. Eluski ei unune emotsioon, kui sõitsin bussiga notarisse, suvi, varahommik, meri, päike. Meeeletu ilu. Rahu.

Liiva. Enamasti peatuspaik. Kanistrisse bensiini, niitmiseks ja saagimiseks. Pood.

Kusjuures, veel mandril, kui need moodsad tuulikud paistma hakkavad…..varsti varsti…..

“Rebane!” “Kuule see oli kass nüüd?!” Liivimaa ordu piir. Nii, natuke veel. Nii, vasakutkätt on tammik. Super ilus, lehmad all. Ja Anglasse 11 km. Või oli see 12 km? Misiganes. Karja kirik, piinlik, siia ei ole veel jõudnudki. Kes aega võttis? Imelik aga ma tunnen, et just siin nagu olekski mu ajalugu. Vähmealt ajalugu, mis puudutab mind ja mida ma edasi viin. Tuulikud. Neid on viis. Karja. Vabariigi parimad saiad- leivad. Kui hästi läheb, saab värsket stritslit. Nõmme, Pamma. Pamma, tee ääres on üks väike korterelamu. Mu esimesed Saaremaa mälestused ja kogemused. Sõbra Toomase vanaema elas seal majas. Elas seal, sest vanal inimesel oli raske talus üksi toime tulla. Aga seal vanaema talust sain oma esimesed suured emotsioonid. Et mida, metsa all kiviaiad ja…

Kui oma talu ostsin, küsis Toomas, et mida, see on mingi nali või? Nali, sest Pamma ja ongi Luulupe. Võtmed pihku, süda peksab kiiremini. Ja ongi teerist. Vasakule, vaskule ja vaskule, hobused! Kõgepealt märad varssadega, siis täkud. Minu naabrid. Ja olengi Mardil. Kodus. Milline vabadus!  Läks aega rohkem kui…. Aga ma olen kohal. Vaikus, paradiis, rahu…….. Enda oma koht, 1,7 ha, esialgu. Vanajulma seljataga. Parim.

2 kommentaari