Skip to content

Tubli mina ise. :)

Tubli mina ise. :) published on

Märtsi algus Mardil oli eriline, sest lõpuks üle 10 kuu austas talu oma kohalolekuga Saale. 🙂

Esimene päev läks töö mõttes luhta, sest tulek venis pikale, jõudsime kohale suht siis, kui pimedaks läks. Õhtu aga oli tore. Nahkhiire avastus, hobuste öine külastus… olime Saalega üleval pool ööd.

Minul kujunes järgmine päev töiseks. Alustasin õunapuude lõikamisega. Nendega, mis eelmine kord tegemata jäid ja eelmine kevad tugeva lõikuse said. Healt inimeselt ja sõbralt Aavolt sain teleskoopredeli. Jutt oli küll laenuks, aga Aavo ütles, et jäta see sinna. Ise nimetas ta seda “siivutuks ettepanekuks”. Redel just kõige kõrgem ei olnud aga vähemalt hea kerge ja pääses iga nurga alt ligi okstele.

Kui tööd vajavad tegemist ja loota ei saa ju, et keegi teine su eest midagi ära teeb, siis langes seekord ka uue saega töötamise mõnu mulle. Puu maha, oksad maha, mis lõkkesse, mis küttepuude hunnikusse, saag tööle jälle ja järgmine puu. Ja peab ütlema, et päris mõnus oli seda tööd teha. Nii tegin kahe päevaga päris suure töö ära ja peaaegu sai kõik ka tehtud maja otsas. Õhtul õnnestuse veel lõke ka põlema saada.

Omaette pähkliks kujunes see vana saar, mis keskelt ammu katki  läinud ja teiste puude otsa oli kukkunud. Sellega oli ikka kõvasti tegemist. Tanel tuli appi ja jändasime sellega paar tundi. Sai murdmiskohast saetud, kirvega lõhutud, kui sealt lõpuks ta maha saime , oli latv teistes puudes ikka kinni ja tüvi otse maas. Tanel saagis tüvest jälle jupi…….. Kogu tegevust filmis Saale ja kõige ilmekam ongi vast videote vaatamine.

Video

Video

Video

Video

Nüüd peaks olema selle platsiga ka kõik. Ära tuleb teha veel see suur saar, mis siin videos näha oli. See päev läks väljas  pimedaks ja praam ootas. Kui lumi sulanud, saab paltsi puhtaks riisuda, muru hakkab kasvama ja siis saab vaikselt edasi mõelda, kuidas ja kuhu suunas seda maja tagust arendada.

Tehtud üle on eriti heameel sellepärast, et siiani on enamus tööd ja tegemised jäänud majast ettepoole, nüüd aga on siis niiöelda tugev läbimurre toimunud maja taha.