Skip to content

Läheb kõvaks tööks lahti. Vajan sulaseid?! :)

Läheb kõvaks tööks lahti. Vajan sulaseid?! :) published on Läheb kõvaks tööks lahti. Vajan sulaseid?! :) kohta on 4 kommentaari

Täna, 15 jaanuar oli see päev, kui sai PRIA-sse viidud taotlus kiviaia rajamise toetuseks. 80 meetrit uut aeda kinnistu piirile, 115 meetrit taastatavat aeda kinnistu piiril. 2 aastat on aega… see teeb umbes-täpselt siis 8 meetrit aeda kuus. Oeh. Seega läheb kõvaks tööks lahti. Loodetavasti ikka kive jagub. Ja kui puudu kipub jääma, ega siis jää muud üle, kui võtta traktor ja künda maad. Sest nii palju kui näitab peenarde tegemise kogemus, siis kivi tuleb iga labidatäie alt. Õnneks mul endale väike “koolitus” juba tehtud ja kui häid abimehi ka leidub, peaks töö päris sujuvalt minema. Ehk laenab Heino hobustki veel kivide vedamiseks. Ah pagan, ennem tuleb hobusele päitsd pähe saada. Need seal ju “looduselapsed”.

Mustad kolmnurgad on vana kiviaed. Sealt paremale, mööda teeäärt tuleb siis umbes 80m uut kiviaeda. Sealt täisnurga alt paremale, rohlised kolmurgad, tuleb siis 115 m taastatavat kiviaeda.

Aga vaeva tasub näha, sest summa mis selle aedade rajamise eest saab, kui minu taotlus selle toetuse vääriliseks ikka tunnistatakse, oleks suureks abiks uue katuse tegemisel. Sest katus on endiselt tähtsuselt number üks.

Mis oleks sulase palk? Aktiivne puhkus, soe kõhutäis, kosutav uni vanas taluvoodis, kass kaisus, laupäeval Elmari tantsuõhtu ja pudel viina. 🙂

4 kommentaari

Tere Ivar!

Jõudu ja jaksu Teie talu korrastamisel ja renoveerimisel! Olete selle pooleteise aastaga juba hämmastavalt palju korda saatnud.

Meie perel seisab sarnane tee ees, vahe on vaid selles, et oleme alustanud aasta aega hiljem ehk siis 2008 aasta augustis. Kui soovid meie tegemistest lugeda, siis saad seda teha aadressilt http://www.koplitalu.paabel.ee/ Tore oleks ka kogemusi ja teadmisi vahetada (me oleme suhteliselt algajad kõiges)

Olge tublid!

Tere!

Kui meeldiv kiri. Jõudsin Teie pildid ära vaadata, kohe süvenen sügavuti. Kadedaks tegi selline koduleht.
Kogemusi võib ikka vahetada, teadmisi pole ju erilisi. Algaja ka niikuinii kõiges. Aga see ongi lahe ja huvitav. Kõike ise pusida ja teha ja kui veel hästi välja ka tuleb, küll on hea tunne. Üks mu tuttav ütles, et mõtle kus sul veab, sul on maailmas päris oma koht. Ja nii ongi. Ja kui hea on panna sinna kohta oma hing ja süda.
Jõudu ja jaksu Teilegi!

just, kuigi olen Eestist eemal mõtlen ikka kevade peale,kuidas tahaks oma aeda rajama hakata. Oma kohta/aeda/metsatukka maamunal.Korteri etapp on möödas. Lihtsalt uskumatu tõmme on. Annad head eeskuju ja julgust inimestele, kes ehk on hinges mõelnud maakodu, aga pole julgenud peale hakata… Et kivid veereks siis kergelt ja päikest Sulle sinna.

Karta pole kunagi midagi vaja. Alati kuidagi saab hakkama ja kui ei saa, siis kuidagi ikka saab! 🙂
Aga see on tõesti super tunne, kõik see kokku seal. Ja iga aasta läheb aina põnevamaks, sest peenraid saab juurde ja taimed kasvavad suuremaks ja üldse igasugu toimetusi ja tegemisi tuleb juurde.
Nädal veel ja saangi minna sinna puid mahavõtma ja õunapuid lõikama!
Ja aitäh hea tundmatu!