Skip to content

Kaevu ja kemmergu saamislugu. Uskumatu naine Kati. Muutused ajaga.

Kaevu ja kemmergu saamislugu. Uskumatu naine Kati. Muutused ajaga. published on Kaevu ja kemmergu saamislugu. Uskumatu naine Kati. Muutused ajaga. kohta on 2 kommentaari

Selline oli kaev maja ees augustis 2007. Mina käisin ja pumpasin aga vett ja mõtlesin, et nii ongi, puurkaev, läheb toru maasse ja………. kuni ühel toredal päeval, raks ja vajub mu jalg läbi laua.

Õhtul oli väike peoke, öö möödus seltsis segaselt, hommikul peakesed natsa uimased ja siis ütleb Kati -“nii, teeme kaevu” Ja tegime. Ütleme Kati kiituseks, et enamasti tema tegi. Mina olin selline väike abijõud.

Tuli välja, et puurkaev küll aga lisaks ka korralik sahtkaev. Kati on päritolult kange saare naine. Kui vanad lauad ära võetud, kivist ümbris laotud, võttis Kati lauad, sae, haamri ja kaevule sai rest peale.

Kaevule sai ümber ka väike tee laotud. Alustuseks. Need varemed kaevu taga on vana paargu, suveköök. Paargut ma kahjuks taastada enam ei saa aga kunagi ühe toreda istumis ja grillimis koha kindlasti. Vasakule kaevust on plaanis ilus ja korralik maakelder. Ja nagu näha, on Tanel ka võsa kõik mahavõtnud.

Selline ta siis eelmine suvi, 2007 sai.

Uuel aastal, huue hooga. Sai tehtud tee majast kaevuni. Põnev oli see, et kui hakkasin süvendit kaevama, siis sipa paremal oli maa sees vana tee, mis läks otse paargu ukseni. Nii et sai mugavalt kive. Teise osa mugavalt saadud kivid tulid sipa eemalt maa seest, kuhu hakkasin põõsast istutama. Kaevan ja kaevan, no täielik jama……….. suured kiviplaadid. Nagu taaskasutus keskus.

Ja selline see kaev ja tee aastal 2008 said. Vaatame, mida toob uus suvi. Üks tuttav vaatas seda viimast pilti ja küsis – “kas sa ise tegid klumba kujunduse?” No tere talv! Mis seal teha! Iga asi areneb iseenesest ja ajaga.

Nüüd aga vaata esimest ja viimast kaevu pilti. Mitut erinevust näed?:P:D

Kemmergust. Huvitav oli see, et otsisime mis otsisme, kohast “kus kuningas jala ei käinud” ei jälgegi. Muidugi ka vaevalt, et Mardil mõni kuningas üldse käinud on. Nii et arusaadav. Ja eks vanasti käidigi ju lehma taga ja kartulivaos. Peaagu sellist “mugavust” kasutasime ka meie mõnda aega. Kuniks võimas tüdruk Kati ütles, et nii, nüüd teeme kemmergu. Läks jälle saag, haamer ja lauad käiku…. esmalt kaevas veel augu ja nii majaotsas olevasse “kuurikesse” kemmerg saigi. Puhas Kati kätetöö! Muideks, sisekujundus tehti kah, korjati oksi ja riputati seintele.

See suvi võttis Tanel kätte ja tegi kemmergu ette tee. Taneli puhas kätetöö.

Ja selline ta sai aasatal 2008. Peenar on minu kätetöö. Järgmine suvi on siis vaja teha tee veel kemmergust majaukseni. Eks piltidelt näeme saavutusi. Nüüd veel meenutuseks pilt samast kohast alguspäevadest.

August 2007

Kui viitsid, otsi erinevused üles jälle! 😀

2 kommentaari