Skip to content

Kudjape kalmistu. Oi pagan, Kudjape aiand ikka! Taimed, taimed… Paradiis.

Kudjape kalmistu. Oi pagan, Kudjape aiand ikka! Taimed, taimed… Paradiis. published on Kudjape kalmistu. Oi pagan, Kudjape aiand ikka! Taimed, taimed… Paradiis. kohta on 2 kommentaari

Tere! Otse ühendus Mardi talust. Super mõnus päev. Ma ise niiöelda ohkimist ei kannata ja ise kõike elus imeks ka ei pea aga jah, imeline septembrikkuu laupäev oli. Soe, päike….

Olen oma emotsioone jaganud, helistanud emale ja õele… ja ikka juhtub, et alustan kõne – “käisin Kudjape kalmistul, helistasin paar päeva tagasi ette ja…. ” Oi pagan jah, kas tõesti suguvõsa haigus?! Iseenesest päris hea nali ju. Aga no teglt vast on nii, et Kudjape kalmistu on see koht, millesse kunagi, ütleme et lausa armusin. Need vanaaegsed ristid, hauakambrid…. kunagi avastades Saaremaad, oli see vapustav kogemus.

Ja aiand tuli ju hiljem, nii et…. Aga siis aiandist. Pikalt mõtlesin,et kuidas ja mida kirjutada. et kas avalikustada aiandi või räägin oma soodsatest tehingutest. Kuid otsustasin, et päris avameelselt ma oma tehingutest  ei räägi aga Kudjape aiandi rahvale suured suured tänud! Ja nii toredaid ja häid inimesi kohata ja kogeda on vaid rõõm!

Helistasin üks päev Tallinnast, uurisin, et kas neil seal aiandis ka sooduskampaaniad. Vestlesin ühe meeldiva naisterahavaga, edastasin talle oma soovid, tema lubas edasi öelda laupäeval töötavale meesterahvale, et tuleb selline inimene ja soovib selliseid asju. Kindel soov oli osta endale paradiisiõunapuu ja kolm, soovitavalt punast värvi lehtedaga põõsast. Taimed ülevaadatud, küsisin siis sellelet mehelt, et kas teil kiikusga taimi ka on? Tema vastu, ah et teie siis oletegi see, kes pidi täna tulema. Ja nii ma siis lahkusin sealt aiandist paradiisiõunapuuga, kolme punase lodjapuuga, kolme arooniaga. Lisaks pirnipuu, ploomipuu, iluploomipuu, akaatsia. Ja millega ma selle soodsa tehingu ja pakkumised ära olen teeninud, ma tõesti ei tea. Igatahes olen ka väga õnnelik, mu aed sai juurde hulga uusi taimi. Lisaks veel Helle toodud hiiu sinine ploom ja naabrilt saadud kollane munaploom. Ja homme tuleb mulle Hiiumaalt praam, suure, 15 aastase pojengiga ja sinise ja valge käokingaga. Uhke värk. Seega üle pika aja on mul jälle väga kordaläinud  päevad.

Miskit veel head. Täna tegin ahjus lambapraadi. Homseks marineerisin valmis lambashashlõki. Naabritelt sain haugi ja ahvenat, nii et homme ootab ees hea supp. Naaber mainis veel pannkoogi õhtut… Jagasin oma olemist õega, Anu ütles lihtsalt aga ilusti – “Ma ei ole kade, mul on lihtsalt heameel! ” ” Et sa elad kusagil paradiisis või?” Just, Mardi on minu paradiis! Uskuge või mitte ja kui ei usu, tulge kogege ise järgi.

2 kommentaari

no kuidas võtta, et palju neis siis erinevusi on… taimed ikka ja kõdu ka……….. okok, see naljaga öeldud. Aga jah, mõlemad väga hingelähedased kohad ja kuna juba Eensoo olen ja ju pärilikus ikka mõjutab, no ajab nimed sassi kohe. 😀