Skip to content

Külalised, kingitused.

Külalised, kingitused. published on Külalised, kingitused. kohta on 4 kommentaari

Juulikuu lõpp läks lahkelt  külalisi võõrustades. Alustuseks neljapäeval tuli Saale, kingituseks osteti Kuressaarest kohvi presskann ja elulõng. Samal ajal jõudisd saarele mu sõbra Taneli vanaema-vanaisa ja ema elukaaslasega. Inimesed kes mulle kenasti omaks ja armsaks saanud.

cc-jarvarahvas

Soolaleivaks kümme ilusat valget, lillega kruusi ja taldrikut, mis oivaliselt sobitusid Saale valge keraamilise presskannuga. Nüüd viisakas kohvi pakkuda, kui palju külalisi koos.

Taneli ema ja vanaema toel leidis ka elulõng hea koha. Ikka maja ette, ukse kõrvale, nii et kasvades suureks, on vaade uhke.

cc-elulong

Reedel tulid veel tanstupoiss Endro ja Heike ja Kaia. Heike tõi merepäevadelt kaasa serveerimis kandiku. Hea külalistele õue kooki moosiga viia või viinapitisd hapukurgiga näiteks. 🙂

Lupäeval tulid ootamatult ja üllatusena külla naabrinaine, oma tehtud koogiga ja juba ühes viimastest postitustes kirjutatud Helmi ja Ossia oma vanema pojaga. Ja kohe kutsuti ka endile taas külla, et tule ikka läbi vahel.

Naabrinaisega oli veel selline armas lugu. Suvel mingi aeg lasin endal kaevu kõrval ühe vannikese vett täis, et misiganes, hea end kasta või taimi. Tulen siis järgmine kord sinna, vaatan, vann külili posti najal. Mõtlesin küll, et imelik aga et kui külili, siis külili, ju valasin tühjaks. Nüüd räägib aga naabrinaine, et tema vaadanud, tomatid nii kuival ja tulnud kastma. Kas ei ole armas?! Ise olen mõelnud, et paluks naabreid kasta vahel, kui pikemalt ära olen aga ei ole tahtnud tüli teha. Ja nüüd siis…..

Naabritega suhtlemisring suurenes ka kuni bussipeatuseni, kus asub küla prügikast. See talu siis kogub raha prügiveo eest. Küsiti küll pooleaasta raha aga maksin aasta ära, kes see jõuab järge pidada, millal see pool aasat täis on. Tore muidugi ka see, et juba järmisel päeval teadis sellest naabrinaine. Heameel oli olnud neil äranäha Mardi peremees. Elaks siis külas, kus talu talu küljes kinni on.

Nädalavahetus läks kiirelt, kohati isegi kahju natuke, et mitte töiselt ja tegusalt, kuid eks vahel peabki puhkama ja mõnusalt end tundma, ka ise nautima kogu Mardi talu ja ka lihtsalt Saaremaad.

Lõpetasin aga selle üle nädala kestnud nädala Mardil niitmis maratoniga. Päeva jooksul sai kogu niidetav ala peaaegu ülekäidud.

Ja ongi käes suve viimane kuu…… õigepea aga häid uudiseid Mardilt! 😉

4 kommentaari

Jah, see külaskäik Mardile oli üks äraütlemata vahva kogemus, kuna elasime ja olime seal, nagu möödund sajandi alguses, rääkimata veel peremees Ivarist.
Egas muidu põlised saarlased (naabrid) üht mandrimeest nii kergesti omaks võta.
Mind liigutas väga see, kuidas poisid olid kukeseenel käinud ja pool saagist naabrimemmele kostiks viisid. Lahked ja helded olete.
Ja veel, huvitav-huvitav,nende vanade vooditega oli ka üks naljakas asi.
Õhtul magama minnes mahtusin ilusti ära aga hommikul ärgates olid pea ja jalad tugevalt vastu voodiotsi!?
Igal juhul suured tänud, Mardile kipuvad jälle noored ja vanad, seega talu ELAB.